Resor till Island - AGROHEST & Haeli hestaferdir

Upplev ett fantastiskt land fullt av historia och storslagen natur. Var med på någon av de redan planerade resorna eller var med och påverka hur Din drömresa ska se ut.

Årligen anordnas längre ridresor. Håll utkik på hemsidan för de senaste uppdateringarna.

Är ni en förening eller ett kompisgäng som vill göra en resa till Island kan en sådan resa sys ihop efter era specifika önskemål. En resa som kombinerar besök till Islands speciella sevärdheter samtidigt som vi till exempel gör studiebesök på gårdar eller företag som intresserar er. På hösten sker bl.a. de stora insamlingarna av får och hästar från fjällen och är något alldeles speciellt att få uppleva. Välkomna att höra av er för en offert på en resa innehållande exakt det som ni tänkt få ut av er resa till detta fantastiska land.
 

Planerade resor - 2023

Ridning med flock för vana ryttare med ankomst till gården fredag 28 juli - avlämning i Keflavik fredag 4 augusti.
Fem dagar i sadeln samt en utflyktsdag med buss.

Som vanligt erbjuder vi en resa som där den Isländska hästen är i fokus.

  


Upplev Island från hästryggen tillsammans med en flock löshästar. Detta är en långritt där ni rider i varierad terräng med långa dagsetapper och måste därför byta hästar flera gånger om dagen. Med hög kvalitet på hästarna så är detta även en fantastisk upplevelse för den mycket rutinerade ryttaren. Det finns personal med som hjälper till med löshästarna, så du bestämmer själv hur mycket du vill och klarar av att hjälpa till med kontrollen av flocken. På gården Haeli har man under många år arbetat med en lite bekvämare variant av långturer där ni slipper packa ner er väska varje morgon för att byta boende. Istället kommer en buss och hämtar er där ni avslutat er dagetapp med hästarna och tar er hem till gården och den väntade hemlagade middagen. Hästarna däremot övernattar i en hage och är redo att fortsätta äventyret där ni slutade föregående dag.

Varje år varieras turen för att ge resenärerna bästa möjlighet till en fantastisk upplevelse beroende av väder och vind samt ge nya intryck även för återkommande gäster.

Boendet sker i hemtrevliga flerbäddsrum och frukost samt middag äts på gården. Lunchpaket görs i ordning på morgonen av frukostmaten och medtas under ridturen. Då det är långa dagsetapper med bitvis högt tempo med mycket hästar och ryttare omkring sig gör att man bör behärskar alla gångarter samt ha god balans.

Gården Haeli ligger på nordvästra Island med utsikt över havet. Det finns fantastisk natur i omgivningarna som är helt orörd vilket ger en möjlighet att få njuta av det allra bästa som Island har att erbjuda.

Haeli ligger ca 1 mil från samhället Blönduós som ligger mycket vackert där ån Blandá mynnar ut i havet. I Blönduós finns ett härligt utomhusbad som givetvis besöks för värmande bad.

Turen innehåller 5 dagars ridning samt en dag bussutflykt. I turen ingår:
• Upphämtningen och avlämning på Keflavik flygplats
• Alla måltider under riddagarna
• Logi inkl. handduk och lakan i flerbäddsrum (våningssängar)
• 5 dagars ridning med en flock löshästar
• en dag bussutflykt

Begränsat antal deltagare. Deltagarna själva bokar flyg, information om lämpliga flyg lämnas av Louise efter bokning av plats.

I resan ingår inte
- flygbiljett
- alkoholhaltiga drycker
- inträde till bad

Pris: 27 600 kr


För ytterligare information eller bokning kontakta Louise@agrohest.se


Nedan är några bilder från tidigare ridturer.